Home
 

Carrièrecoaching

Beter in je baan

Heb je nieuwe taken erbij gekregen? Heb je een ‘stap vooruit’ gemaakt of wil je dat graag? Daar horen meestal nieuwe vaardigheden bij. Bijvoorbeeld:

·

Je wordt ingezet op steeds grotere en complexere projecten en je wilt beter worden in beïnvloeden, conflicthantering en onderhandelen

·

Je hebt voor het eerst een leidinggevende functie en je wilt je ontwikkelen op (coachend) leiderschap, delegeren of gespreksvaardigheden.

·

Je hebt salestaken erbij gekregen en je wilt makkelijk kunnen omgaan met externe relaties, klanten en netwerkbijeenkomsten.

Wil je doelgericht werken aan de nodige vaardigheden, op een manier die bij jou past? Dan is Carrièrecoaching voor jou een goede oplossing.

Aanpak

Carrièrecoaching heeft twee doelen: meer inzicht krijgen in jezelf en groeien in een aantal specifieke competenties. In onze gesprekken krijg je handvatten en oefeningen waarmee je in je eigen praktijk aan de slag kunt. Jouw ervaringen worden tijdens de gesprekken geëvalueerd. Door je ervaringen open en eerlijk te bespreken en mijn objectieve feedback hierop, behaal je het maximale leereffect.

Een coachtraject bedraagt, afhankelijk van jouw wensen, zes tot acht gesprekken. Na afronding van het traject zijn de gewenste vaardigheden ontwikkeld op een manier die bij jou past.

Kennismakingsgesprek

Carrièrecoaching start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we je huidige situatie, de aanleiding voor je coachingsvraag en het doel dat je wilt bereiken. Op basis van deze informatie stel ik een plan van aanpak op. Zodra jij daarmee akkoord bent, gaan we aan de slag.

Om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, kun je mij mailen of bellen.