Home
 

Werkwijze

Hoe gaat dat nou in zijn werk, zo’n coachingstraject of training? Ik vertel je graag wat je kunt verwachten.

Kennismaking

Het eerste contact is altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we je coachvraag en je doelstelling. Op basis daarvan doe ik een voorstel voor de aanpak van je coachings- of trainingsvraag. Daarvoor maak ik een keuze uit een breed scala aan coachings- en trainingstechnieken. Ik bied je dus altijd maatwerk.

Coachingstrajecten

Tijdens de coachgesprekken bewaak ik de doelen en de structuur. Ik zal je stimuleren om stappen te zetten die je dichter bij je doel brengen. Ik stel je vragen of gebruik andere coachtechnieken die je inzicht geven in de manier waarop je naar jezelf kijkt.

Je bent echter zelf verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. Jij bepaalt het onderwerp, onderneemt actie tussen de gesprekken door en geeft aan of we op de goede weg zijn. Juist die wisselwerking maakt coaching zo effectief.

Wil je weten wat VanSchoonhovenCoaching jou kan bieden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Trainingen

Trainingen van VanSchoonhovenCoaching zijn altijd interactief. De wisselwerking met en tussen deelnemers geeft veel extra informatie over de leerbehoeften en -doelen. De training wordt daar verder op afgestemd.

Deelnemers van de trainingen zijn geen toehoorders. Leren is doen, dus mensen gaan actief aan de slag om het geleerde ook toe te passen. Zij oefenen altijd met de eigen cases en vragen, zodat de training zo goed mogelijk aansluit bij de praktijk. Om dezelfde reden maak ik vaak gebruik van rollenspelen met trainingsacteurs.

Wil je verkennen welke training het beste past binnen jouw bedrijf? Ik ga graag met je in gesprek.