Home
 

Kennismakingsworkshop

Maak werk van jouw ambitie!

Workshop van één avond voor technisch professionals die meer inzicht willen in hun ambitie er op een praktische manier mee aan de slag willen

Voor wie?

Ben jij technisch professional en vind je jouw werk en carrière belangrijk? Wil je daar echt iets in bereiken, maar vind je het soms lastig dat concreet te maken? Dan herken je wellicht ook het volgende:

·

Je hebt de behoefte om gericht vorm te geven aan je carrière, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen.

·

Je hebt soms het idee dat je geleefd wordt door je werk en je zou de controle daarop graag terug willen.

·

Je bent ambitieus en gemotiveerd en je vind je werk ook leuk. Maar toch komt er niet altijd uit wat er in zit.

Ter geruststelling: Het is logisch dat je dit zo ervaart. Als jij ambitieus bent en werken belangrijk vindt, dan werk je waarschijnlijk ook hard. En duik je graag in nieuwe problemen en complexe projecten. Maar daardoor neem je waarschijnlijk geen tijd om af en toe stil te staan bij je carrière. Om te reflecteren op hoe het nu gaat en wat jij precies wilt. En om te bedenken welke stappen je moet zetten om dat te bereiken.

Het is belangrijk daar wel af en toe de tijd voor te nemen. Zodat jij de baas blijft over je eigen carrière.

Wat kun je verwachten van de workshop?

Stel je nu eens voor hoe het zou zijn als:

·

Je duidelijk kunt formuleren wat jij precies wilt bereiken in jouw carrière

·

Je weet wat je praktisch kan doen om daar invulling aan te geven

·

Je zelf vorm kunt geven aan jouw dagelijkse werkzaamheden, zodat het beter aansluit bij jouw ambitie

Dat is echt mogelijk, ook voor jou! En in de workshop ga ik je leren hoe je dat kunt bereiken.

Tijdens de workshop ga je actief aan de slag:

·

Je krijgt meer inzicht in wat jou precies motiveert in jouw werk

·

Je leert hoe je deze ambitie kunt concretiseren en hoe je dat kunt gebruiken om je eigen carrière vorm te geven

·

Je gaat een concrete actie formuleren, waar je direct al de volgende dag mee aan de slag kunt

Maar wat gaan we dan precies doen?

Individuele aandacht: Ambitie heeft veel te maken met keuzes maken. En dat gaan we dus ook doen. Ik help structuur aan te brengen in alles wat je belangrijk vindt en écht te kiezen voor wat jij het allerbelangrijkste vindt. Dat is iets wat je echt zelf moet doen en waar ik je dus ook individueel bij begeleidt.

Met elkaar meedenken: Maar we gaan ook veel met elkaar aan de slag. Als jij weet wat jij belangrijk vindt is dat niet zo 1-2-3 te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Wat heel erg helpt is andere verhalen te horen. Ik deel enkele succesverhalen van inspirerende mensen met je. Maar je gaat ook veel ervaringen uitwisselen met andere deelnemers, zodat je ook van elkaar leert.

Theorie: En er is natuurlijk heel veel theorie beschikbaar over ambitie en het realiseren daarvan. Ik deel met je wat ik weet, vooral over de verschillende redenen die jou kunnen belemmeren om jouw ambitie te realiseren.

De vertaalslag naar de praktijk: En telkens zal ik je uitdagen om voor jezelf de vertaalslag te maken naar de praktijk. Wat kan jij morgen of de komende week al gaan doen om meer invulling te geven aan jouw ambitie. Want dán maak je er pas echt werk van.

Praktische informatie

Momenteel staat er geen workshop gepland

Afhankelijk van de interesse en de regionale spreiding van de geïnteresseerden, organiseer ik binnenkort een online versie. Interesse? Laat me het dan even weten door me een mailtje te sturen naar:

tessa@vanschoonhovencoaching.nl

Over de trainer

De workshop wordt gegeven door Tessa van Schoonhoven. Zij geeft trainingen en coaching aan technisch professionals. En is zelf ook begonnen in de techniek. Toen ze na haar studie Chemische Technologie ging werken realiseerde ze zich echter dat er meer nodig was dan de vakinhoud alleen om het maximale uit zichzelf te halen en om ècht iets te bereiken in haar werk.

De interactie met collega’s, wensen van klanten, politiek binnen organisaties. Het zijn een aantal factoren die enorm veel invloed kunnen hebben op hoe je jouw werk kunt doen. En als je effectief met die factoren om kunt gaan, kun je jouw impact enorm vergroten.

Maar de belangrijkste factor in de vormgeving van je carrière ben jezelf. Als jij zelf niet goed in beeld hebt waar je goed in bent en wat je wilt, dan blijf je het gevoel houden dat je niet het maximale uit jezelf haalt. En dat is zonde!

Dat is wat Tessa zelf ondervond in de praktijk. En dat is de reden dat ze zich uiteindelijk heeft omgeschoold tot trainer / coach. Om andere technisch professionals te helpen daar effectief mee om te kunnen gaan. Zodat ze meer impact kunnen hebben in hun werk.

Inschrijven?

Wil je een keer deelnemen aan de kennismakingsworkshop: ‘Maak werk van je ambitie’? Ik organiseer binnenkort waarschijnlijk een online versie. Laat het me weten als je interesse hebt door me een mail te sturen (tessa@vanschoonhovencoaching.nl). Ik houd je dan op de hoogte.

Of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief (Engelstalig) en blijf op de hoogte van andere ontwikkelingen en krijg regelmatig handige tips ter ondersteuning van je werk en carrière.