Home
 

Soft skills voor technici

Technici vinden elkaar op inhoud. Dat kan heel effectief en duidelijk zijn, maar soms is dat niet voldoende. Want je kunt inhoudelijk gelijk hebben, maar om ook gelijk te krijgen is méér nodig. Dat vraagt om vaardigheden die niet iedereen vanzelfsprekend in huis heeft. VanSchoonhovenCoaching biedt twee trainingen in deze ‘soft skills’, speciaal gericht op de technisch professional: een basistraining en een vervolgtraining.

Beide trainingen zijn interactief, praktijkgericht en gericht op de eigen casuistiek van de deelnemers. De trainingen vinden plaats in kleine groepen, zodat alle deelnemers ruimte hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Basistraining Communicatievaardigheden

De basistraining Communicatievaardigheden geeft inzicht in de wijze van communiceren en het effect daarvan op de ander. We doen oefeningen gericht op helder en duidelijk communiceren. Dat gaat enerzijds om het helder brengen van je boodschap en zeggen wat je bedoelt, anderzijds gaat het om luisteren, vragen stellen en aansluiten bij de ander. Ook het geven en ontvangen van feedback is een belangrijke component van deze training.

Vervolgtraining Communicatievaardigheden

Als je elkaar niet kunt vinden op inhoud, hoe kun je dan toch samenwerken? Dat gaan we in deze training samen ontdekken. In de Vervolgtraining Communicatievaardigheden komen situaties aan bod die iets meer vragen van de deelnemers dan de basistraining. Denk aan het voeren van lastige gesprekken en omgaan met weerstand.

Verder gaat deze training dieper in op het omgaan met klanten en collega’s. Wat is klantgericht communiceren en hoe doe je dat? Welke rol speelt communicatie in de onderlinge samenwerking? En hoe overtuig je mensen op een vriendelijke maar besliste manier?

Kennismakingsgesprek

Een Communicatievaardigheidstraining start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de opdrachtgever. Daarin bespreken we waar de behoeften liggen van de deelnemers en wat de doelstelling is van de training. Naar aanleiding van dit gesprek stel ik een plan van aanpak en een offerte op.

Om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek, kun je mij mailen of bellen.

Eerst meer lezen? Kijk dan ook eens bij de training ‘Persoonlijke effectiviteit’